2015 Lille SX | Event Details

2015 Lille SX | Event Details

supercrossbercy.com

Arguably the biggest European offseason Supercross, the famed Paris-Lille Supercross, will take place this weekend (November 14th & 15th) at the state of the art stadium, Stade Pierre Mauroy. The history of the event dates back decades and was originally held in Bercy (a neighborhood in Paris), but venue issues have required a move to the northern part of the country. No matter, because the larger floorspace of the stadium in Lille has resulted in a much larger and better layout for racing.

2015 Lille SX | Track Design

2015 Lille SX | Event Details

And this year’s racing should be incredible, thanks to the long list of international competitors on the entry list. We expect to see a lot of great battles between the guys listed below…

2015 Lille SX | SX1 Open Class Entry List

JAMES STEWART | USA
ROMAIN FEBVRE | FRANCE
CHRISTOPHE POURCEL | FRANCE
COOPER WEBB | USA
MALCOLM STEWART | USA
WESTON PEICK | USA
SHAUN SIMPSON | GREAT BRITAIN
DYLAN FERRANDIS | FRANCE
VALENTIN GUILLOD | SWITZERLAND
FABIEN IZOIRD | FRANCE
CEDRIC SOUBEYRAS | FRANCE
CYRILLE COULON | FRANCE
XAVIER BOOG | FRANCE
NICOLAS AUBIN | FRANCE
THOMAS RAMETTE | FRANCE
VALENTIN TEILLET | FRANCE
LOIC ROMBAUT | FRANCE
ADRIEN LOPES | FRANCE
KEVIN BALLANGER | FRANCE
KILLIAN AUBERSON | SWITZERLAND
KEVIN AUBERSON | SWITZERLAND
CHRISTOPHE MARTIN | FRANCE
BRIAN HSU | GERMANY
ADRIEN ESCOFFIER | FRANCE

2015 Lille SX | SX2 Lites Class Entry List

THOMAS DO
SIMON MALLET
ADRIEN LOPES
FLORENT RICHIER
YANNIS IRSUTI
JOSSE SALLEFRANQUE
GAETAN LE HIR
FRANCESCO MURATORI
DAN HOUZET
THEO ROPTIN
ARNAUD AUBIN
LAURENT THIBAULT
MAXIME DESPREY
LIVIA LANCELOT
DARIAN SANAYEI
ALEXIS VERHAGHE

2015 Lille SX | Schedule of Events

Saturday, Nov 14th

12.45PM : SX2 free practice (12 mins)
1 PM : SX1 group 1 free practice (12 mins)
1.15PM : SX1 group 2 free practice (12 mins)
1.50PM : SX2 time practice (15 mins)
2.10PM : SX1 group 1 time practice (15 mins)
2.30PM : SX1 group 2 time practice (15 mins)
2.55PM to 6.30PM : party in the outside pits / autograph sessions
7PM : Opening ceremonies
7.30PM : SX2 race 1 – 10 laps
7.45PM : SX1 Semi-Final 1 – 12 laps / Top 5 transfer to the Main (and qualify for Superpole)
8PM : SX1 Semi-Final 2 – 12 laps / Top 5 transfer to the Main (and qualify for Superpole)
8.20PM : FMX Demo (10 mins)
8.30PM : Intermission (20 mins)
8.55PM : Superpole – 14 riders / 4 top time practice from SX2 + 10 SX1 out of the Semis
9.15PM : Last Chance Qualifyer / 8 laps / Top 4 transfer to the Main
9.25PM : SX2 Race 2 – 10 laps
9.40PM : FMX Demo 2 "best tricks" + BMX (15 mins)
9.55PM : Intermission 2 (20 mins)
10.15PM : SX1 Main Event – 18 laps
10.35 FMX Demo 3 "grand final" (15 mins)
10.50PM : End

Sunday, Nov 15th

11 AM : Time practice SX2 (15 mins)
11.20AM : Time practice SX1 group 1 (15 mins)
11.40AM : Time practice SX1 group 2 (15 mins)
12.10PM to 2.30PM : Party in the outside pits / autograph sessions
3PM Opening ceremonies
3.30PM : SX2 race 1 – 10 laps
3.45PM : SX1 Semi-Final 1 – 12 laps / Top 5 transfer to the Main (and qualify for Superpole)
4PM : SX1 Semi-Final 2 – 12 laps / Top 5 transfer to the Main (and qualify for Superpole)
4.20PM : FMX Demo 1 – (10 mins)
4.30PM : Intermission 1 – (20 mins)
4.55PM : Superpole – 14 riders / 4 top time practice from SX2 + 10 SX1 out of the Semis
5.15PM : Last chance Qualifyer / 8 laps / Top 4 transfer to the Main
5.25PM : SX2 Race 2 – 10 laps
5.40PM : FMX Demo 2 "best tricks" + BMX (15 mins)
5.55PM : Intermission 2 (20 mins)
6.15PM : SX1 Main Event / 18 laps
6.35 FMX Demo 3 "grand final"
6.50PM : End

We’ll be in Lille through the whole weekend to catch the action and will bring you updates, photos, videos, and more as things develop. It’s going to be a good time…